Ett billigt sätt att behålla friska tänder

Det finns dyra mirakelmetoder och fantastiska vätskor att sköja munnen med. Alla utlovar de rena, vackra, friska vita tänder. I reklamfilmerna fyrar diverse kändisar av det ena bländande vita leendet efter det andra och alla vill övertyga oss om att just deras superprodukt är den bästa.

Även om några av alla dessa preparat och metoder säkert fungerar så går det inte att bortse från att de faktiskt kostar en hel del pengar. Att till exempel bleka sina tänder på en klinik kan vara väldigt kostsamt om du under en längre tid köper och använder produkter som enligt tillverkaren ska vara av högsta klass så kommer du tids nog att ha investerat en ganska ansenlig summa på din mun och dina tänder.

Det jag tänker komma till är att det finns ett väldigt billigt sätt att ta hand om dina tänder och din munhälsa. Det stavas tandborstning och kostar inte många kronor. En bra tandborste kan du köpa för några tior och den håller ganska länge. Kompletterar du dessutom med en tandkräm som innehåller flour ökar förvisso kostnaden med ytterligare några ören per dag, men du är fortfarande inte i närheten av de summor som det kostar om du missköter din dagliga tandvård.

I det här fallet så den billigaste och enklaste metoden faktiskt den bästa. Borsta dina tänder varje morgon och varje kväll och se det som en investering i framtiden. Dina tänder ska räcka hela livet och vi vet alla att om det går så långt att tandläkaren måste lösa dina problem, ja då svider det ordentligt i plånboken.

Många av oss lägger en hundring eller två i månaden på att spara till pensionen. Om du investerar en bråkdel av det på en bra tandborste och en tub med tandkräm så kan du i långa loppet spara stora summor. Enkelt, billigt – och genialiskt =)