Tandtråd

Det finns ställen i munnen där tandborsten kan ha svårt att komma åt. Då är tandtråd en mycket bra produkt som effektivt gör rent även i de ofta trånga utrymmena mellan dina tänder. Att använda tandtråd gör att hela munnen blir ren och det motverkar också dålig andedräkt.

Många av oss slarvar med att använda tandtråd, men faktum är att det idag inte alls är speciellt jobbigt eller svårt. För köpte man tandråd på rulle som man sedan själv fick klippa till i lagom längder och man fick nästan stoppa in händerna i munnen för att komma åt att göra rent mellan kindtänderna. Idag finns smidiga varianter som är monterade på byglar, så kallade plackers, som gör att du enkelt kommer åt att göra rent även på de mest svåråtkomliga platserna långt bak i munnen.

När du börjar använda tandtråd kommer ditt tandkött att blöda. Det är dock helt normalt och om du bara fortsätter regelbundet så kommer blödningarna att upphöra. Tandköttet är helt enkelt inte vant vid den typen av beröring, men vänjer sig fort.