Använd flourtuggummi!

Ett enkelt och bekvämt sätt att komma ihåg att ge dina tänder ett tillskott av flour är att tugga flourtuggummi. Det finns flera olika sorter på marknaden och den tid då dessa tuggummin var smaklösa, ja rentav äckliga, är faktiskt förbi. Det finns idag ett ganska stort utbud av smaker och märken, vilket gör att även den mest kräsne kan hitta ett flourtuggummi som passar.

Som alla vet vid det här laget så är flour väldigt viktigt för tänderna. Det hjälper till att hålla tänderna friska och jag tror inte att jag säger för mycket om jag vågar lova att din tandläkare har tipsat dig om någon slags flourprodukt. Munskölj är smidigt i anslutning till tandborstningen, men så klart lite bökigt att ha med sig på till exempel jobbet. Då är tuggummin den perfekta lösningen.

Direkt efter maten är det perfekt att ta ett tuggummi. Du avbryter syraattacken på tänderna som maten ger upphov till, samtidigt som du på ett bra sätt avslutar själva ätandeprocessen. Det brukar göra att du blir mindre benägen att fortsätta småäta, till exempel ta en kaka efter maten eller liknande.

Kom ihåg att vägen till en bra tandhälsa är ganska enkel. Tandborstning ser vi idag som en självklarhet, men att göra rent mellan tänderna med tandtråd eller någon liknande produkt, samt att tillföra flour är också väldigt viktigt. Det är inte jobbigt att ta hand om sina tänder – däremot kan det bli väldigt jobbigt om du inte tar hand om dem!

PS. Var restriktiv med socker också! Dina tänder kommer att tacka dig 🙂 DS.