Munskölj

Det finns idag massor av olika munsköljningsprodukter att välja mellan, både på apoteket och i din vanliga livsmedelsbutik. Det är dock stor skillnad på de olika vätskorna för munsköljning.

I reklamen för olika munskölj brukar man höra att det tar bort allt smuts och alla bakterier som tandborsten missar. Det ligger ganska mycket i det och ett bra munsköljningsmedel är ett bra komplement till din dagliga tandborstning. Väljer du dessutom ett preparat som innehåller flour så hjälper det till att stärka din emalj som då bättre kan motstå attacker från ”Barius och Baktus”, de välkända tandtrollen.

Förutom att skölja munnen hjälper till att ta bort bakterier så ger det också en väldigt frisk och fräsch känsla i munnen. Du känner dig verkligen ren och om du dessutom kompletterar din tandborstning med att använda tandtråd, ja då kan du vara ganska säker på att dina tänder kommer hålla sig hela och fina i många år framöver.

Om du tittar närmare på munsköljning på till exempel apoteket, så ser du att det kan finnas olika varianter av samma märke som innehåller olika mycket flour. Ett tips kan vara att prata med personalen på apoteket som ofta har god kunskap om de produkter de säljer. Det kan också vara en bra idé att tala med din tandläkare som så klart är den yrkesgrupp som har allra bäst koll på den här typen av produkter.

2 comments

Kommentarer inaktiverade.